Sunday, October 28, 2012



ini je lah yg tinggal pun  :( hubby , syg nak tahu .. syg tak pnah tipu syg cintakn b .. demi Allah syg betul2 cintakan b dan hanya b ... sakit .. sakit dan terluka sangat tp syg tahu ,, syg ingat ape b ckp ... byk dugaan ,kite sabar kite akan bahagia akhirnya ... syg ingat ape b slalu ckp, jdoh kite pnjg .. mcm mana pun dugaan kita pasti akan bsme.. b ckp b ta bole lupakan syg, b ckp syg org ptma yg buat jantung b degup mcm ape yg b rase.. dan pcyelah b ,, syg pon sama.. syg rasa apa yg b rasa .. lebih hebat dari yang b rasa .. terima kasih sebab masih bsme syg sehingga hari ini temani hidup syg,, masih mencintai syg ... syg tak sempurna tapi syg cuba perbaiki diri syg untuk sempurna di hati b ... syg nak tunaikan impian b..b ckp b nak syg je jd ibu pd anak2 b,,imam dalam solat syg,, syg pon nak bnde yg sama b...sbb b akan jd lelaki terakhir yang syg cintai.. sbb syg tak pernah cintakn mana2 lelaki pun seperti syg cintakan b...b yg pertama dan syg harap yang terakhir.... syg terima b seadanya dan syg tahu b pon terima syg seadanya ,, kisah silam kita sama2 lupakan.. hampir 2 tahun kita bersama ,,, syg harap ia akan kekal selamanya.. hingga akhir hayat syg .. syg betul2 cintakan b... 


pagi2 bangun tido dia dah call .. then cakap something yang buat hati aku tersentuh sangat .. lawak betul bila ingat balik . hahaha. tak sabar nak masuk family dia dan buat macam apa yg dia berangan tuh . insyaAllah kalau ada jodoh . heee . amin !

ntah nape hati aku meronta2,rasa nak merayu kat perempuan tu supaya lepaskan hubby aku . tapi hubby tak bg kacau dan aku pun tak tahu mana nak cari perempuan tu. aku kan da kat kedah. aku da tak sanggup dah hubby aku bsme org lain sedangkan aku terlalu cintakan dia kat sini. ya Allah, tolonglah hambamu yang lemah ini . kuatkanlah hambamu ini. aku mohon ya Allah . tak sanggup tak sanggup kongsi hubby dengan org lain lg . cukuplah dulu . cukuplah dulu . aku dah taknak lg . sekarang ni aku cuma mampu berharap... aku cuma mampu bersabar .. kalau setahun lebih aku boleh bersabar dengan emua dugaan selama kami bersama takkan sekarang aku tak boleh bersabar . sabar nad,sabar . hope everythings gonna be okay . mcm dulu balik . cuma dunia hubby dan sayang . shafiq dan nadia . mohd shafiq farhan dan nur nadiatul akhmar . 

Friday, October 26, 2012

insyaAllah,, syg akan jd nur b dan hanya nur b .. selamanya.. sayu hati bila si dia ckp macam ni. dlm susah senang dia masih bersama aku. terima kasih ya Allah..
Allah je lah yang tahu macam mana perasaan aku . knp dia susah sgt nak faham . sakit gile hati aku rase . perempuan mane sanggup tgk lelaki yang dia cinta bersama perempuan lain? bodoh lah kalauu perempuan tu sanggup . kat sini je lah aku mampu lepas sume geramm , sume rase dalam hati aku . menangis2 aku hari ni, smpai bile nak macam ni , ya Allah .. tahu salah aku, salah dia juga. macam mana nak betulkan keadaan sekarang . aku rasa tak sanggup nak tunggu lama2 hubby aku bersama orang lain kat sana . ya Allah , tolonglah hambamu yang dalam kesusahan ni. sesungguhnya aku terlalu cintakan dia. tolonglah kekalkan hubungan kami . tolonglah beri kesabaran pada aku lg. dia perlukan masa untuk betulkan keadaan . aku yakin dengan mu ya Allah, aku yakin . aku yakin dengan dia, dia akan sentiasa milikku .mcm dia slalu ckp, jodoh kami oanjang. mcm mana pun dugaan kami tetap masih bersama. insyaAllah hingga ke syurga cinta kami..

Thursday, October 25, 2012


tengah balut ketupat si dia ckp rindu . hee. raya masih bermakna dengan adanya si dia ;D love you forever hubby syg. mohd shafiq farhan . semoga kasih kita hingga ke syurga. syg tgu b <3

Wednesday, October 24, 2012

ermmm, rindu gile kat power rangers aku ! huh ! nak tgk gmbr2 n video2 pun dah takde . tak gune tol . kwn mkn kwn. curi hardisk aku . tah npe laa aku pun silap g cut sume msuk hardisk tuu. now tade ape pun , nak minta kat si dia pon aku da kat kedah . ermm, da la ma abah dtg mengejut ambik aku hari tu. sedih , sayu hati gile tgk dia. dia jd kelam kabut , tak tentu arah aku tgk , nak ngs rase .wuaaaaaaa... harap Allah permudahkan segalanya . harap jodh kami masih panjang . tapi pedih lah . tapi nak buat macam mana . da tersilap langkah . skrg , aku cuma perlu banyak bersabar . tapi perempuan mana tak sakit kan bila lelaki yang dia cinta dan sayang bersama dengan pmpuan lain kan? tapi, hubby cakap sabar . biar hubby pelan2. sabar . kan hubby slalu ckp sabar,, bila sabar nt msti akan bahagia. itupun dengan izin Allah . 

da 1 thun 6 bulan , insyaAllah harap jodoh panjang dan selamanya . bile 1 dugaan habis tambah lg 1 dugaan . macam mane nak tempuh? dengan nama Allah dugaan ni terlalu besar untuk aku . aku tak tahu mcm mane hdup aku tnpe hubby . dia yg lengkapkan hdup aku. tade dia tak tentu arah aku rase. aku betul2 taknak kehilangan dia . aku terlalu cintakan dia, ya Allah dan aku percaya jodoh kami ada . 

kawan2 aku sume marah lau aku masih nak dia lam hdup aku . katanya aku bodoh nak terima dia lps apa yg dia buat tp aku tak peduli . yang aku tahu aku bahagia walupun sakit . aku pcye di sebalik duka ada sukanya. aku pcye Allah bg dugaan demi dugaan dalam hubungan kami sbb akan ada pelangi diakhirnya.. aku pcye dengan kehebatan cinta kami . tewahh tewahhh . hehe . aku tahu dia cintakan aku , dan sentiasa cintakan aku . 
aku percaya dia cintakan aku , aku percaya dia tak tipu dia cintakan aku ... 
jodoh kami , aku serahkan pada yang maha Esa , hanya mampu berdoa, hanya mampu berharap dan berusaha perbaiki hubungan kami menjadi lebih baik dari hari2 semalam. 
b.. b slalu cakap b cintakan syg lebih dari yang syg tahu.. syg pon sama b.. syg cintakan b lebih dari yang b cintakan syg .. smpai saat ini , hati sangat terluka , syg masih cintakan b.. sama macam dulu .. tak pernah berubah , b.... 

i love you more than u know it .... until to jannah..



i love you always and forever hubby.... b slalu dalam setiap nafas syg, hati syg , ingatan syg , mimpi syg , hdup syg , doa syg .. tAnpa b tak berertilah hidup syg . tp siapalah syg . hanya hamba Allah yg mampu berdoa,berusaha,berharap... syg harap impian kita sama2 kan jadi kenyataan.....



video




heeeee ade tertinggal ! alhamdulillah !

Saturday, October 20, 2012

siapa tahu kan dia masih mencintai aku . dugaan Allah terlalu besAr untuk kami berdua. dah macam2 dugaan tapi kami masih tetap bersama . untuk kbhagiaan dia juga aku sanggup berkorban rasa. demi Allah aku terlalu cintakan dia . aku harap jawapan Allah kepada solat istikarah kami mmg betul. harap Allaah kekalkan hubungan kami dan cinta kami selamanya hingga kes syurga .

Tuesday, November 8, 2011






ni suprise untuk aku dari si dia yang aku sgt cintai =)

ni aku dpt masa anniversary kami yang ke5 ..

satu demi satu aku dapat ..

n part yg kat KELLIE CASTLE tu yg aku xkn penah lupa..

mcm mane jntung aku dupdap mula2 aku knl dia, mcm tu lah juga yg aku rasa masa tu:)

ALLAH je yg tahu mcm mane aku rase dan mcm mane aku cintakan dia .



YA ALLAH , satu demi satu dugaan yg kau beri..

harap kami berdua dapat tempuhi.. harap cinta dalam hati kami kuat ..

dan xkan penah hilang rasa cinta itu...



tak tahu knp sejak akhir2 ni hidup aku selalu diduga oleh Allah Maha Besar . mungkin ini semua balasan untuk aku, byk sgt buat dosa dengan Dia.



Thursday, November 3, 2011

tuhan kuatkan aku !



Ya Allah kuatkanlah hati aku untuk terus tempuhi hidup ..
sesungguhnya aku terlalu lemah untuk hadapi semuaa ini ... YA Allah berat sgt dugaan yg kau berikan pada ku ...


Wednesday, October 19, 2011

bersalah



okay . tah kenapa 2 3 hari ini aku asyik teringat salah seorg kawan aku kat Unisel . Adibah aka Diba. ok nak diceritkan dia ni lah manusia pertama yg aku knl masa mule2 aku masuk Unisel. masuk je dlm bilik kat Mais muke dia yg aku nmpk dulu. time tu lah kami mula berkenalan .. kitorg sebilik lah skali dgn pnut. tp aku skatil dgn dia. mmg rapat la ktorg tdo same2,makn same2.pegi mane2 pon same2.. sampailah satu hari ni masing2 tahu keburukan diri masing2.. aku,diba,qyla,pnut,putt ktorg mmg rapat dulu.. semua mmg tido sebilik,padahal bilik kecik je tido kongsi katil tergolek sana sini smpai nak kuar bilik pun susah! bile terbongkar kisah tu,aku tak berpihak kat diba pun.. aku dgr ckp semua org yg lain.. asal aku bodoh sgt time tu turutkan saje..? kesian dia aku buat dia mcm tu...sdgkan aku pon bkknye baik,perfect,suci sgt.. hm. time tu aku sikit pun tak toleh n cuba rasakan situasi dia time tu.. dia baik dgn aku,baik sgt.. time sng,ssh dia ade dgn aku.. dia jage aku time sakit,belikan aku makanan kejap2 pgg dahi aku tgk aku dmam lg ke tak..kwn yg lain?smpai skrg sjak aku bjauhan dgn family,bile aku sakit tade ok mebe yg buat cm uh kat aku. grr. ok aku mmg jaht tglkan dia mcm uh jep. :( kwn yg aku jahat dgnnye ssh sng same2 dgn aku,smpai skrg still ingatkan aku.. aku ada search fb dia n aku tgk dia letak dp pic aku dgn dia.. kwn lain yg aku anggap kwn baik, betul2 aku syg,, syg sgt.. dia yg buat cm harem dgn aku.. siap bole ckp dgn aku, "tu lah nad kau baik sgt dgn org,mau tak org pijak kpale kau" ok kau mmg bodoh . tak tahu nilai kawan . aku baik dgn sape. dgn kau,kau bodoh. tah lah,, aku betul2 tak fhm .. hm, erghh ! diba, aku skrg mmg tercari2 kau.. seriesly aku bersalah sgt,aku nak jmpe n minta maaf sgt dgn kau.. :(

skrg baru aku fhm ape kau rase.diba XD




harini kire2 hubungan aku dgn dia da 6 bulan 1 minggu 2 hari . ok. da setengah tahun aku hidup bsme dia. jujur, aku mmg syg dan cintekan dia gile2 babeng. tak tahu knp tapi hati aku kuat mengatakan aku cintakan dia dan berat sgt aku nak lepaskan dia. before dia , aku mmg penah kapel tp tak penah same ngn dia. dia mmg lain dr yg lain. dan aku tak tahu ape sbb aku cintakan dia, dia buat aku ase bahagia, dgn dia aku gelak je.. kekadang tu menyakitkan hati jugak. ok terus terang mmg slalu bergaduh tp stiap kali bergaduh aku tak pernah sikit pun rase nak tinggalkan dia. makin kuat rasa cinta dlm hati lg untuk dia. dgn dia aku byk belajar erti cinta,dgn dia aku bljr menangis,mcm2 lah. aku bknnye seorg perempuan yg mudah mngs,,hee series dulu aku susah sgt nk mngs tapi since aku dgn dia sikit pun aku dah terasa nk ngs.. boleh kate mcm flush jamban dah. tekan je terus melimpah air. cmtu lah juga sngnye airmata aku mengalir sbb dia. knpe ek? tahu tak knpe? emm,, aku mmg harap sgt dia lelaki terakhir dlm hidup aku..aku nak hdup slamanya dgn dia, aku nak cintakan dia spnjg hayat aku..mmg itu doa aku hari2. aku harap sgt Allah makbulkan... Allah je yg Maha Menhetahui mcm mana aku cintakan dia ... aku betul2 cintakan dia...

insyaAllah aku akan cuba pertahan ape yg sptutnya.. apepon terjadi aku tetap cintakan dia...


FHM NI SHAFIQ FARHAN !


harap cinta kita selamanya <3


I LOVE YOU !


do you get it ?
yeaaahh, I LOVE YOU XD
no one can replace you in my heart -_____-
whenever you're having a bad day, REMEMBER THIS
I LOVE YOU :) mohd shafiq farhan bin ismail.


kerna terlalu ingin menjaga hati orang lain


hati sendiri menangis pilu pedih !

kekadang aku terfikir sampai bila asyik nak kena jaga hati org lain??



terasa mcm nak jd jahat lah !!

*


I
I
I
V


best jugak kan ?



p/s : bile aty da sakit ! mmg sakit lah . na jadi kejam ! rasa nak balas dendam je sume! arghh!


ingatlah weh !

ape yang penah kite buat kat orang tu ..


kite akan dapat balik seperti mane yang pernah kite buat kat orang tuu ..

cayelah !

samada lambat atau cepat .


tuhan kite Maha Adil ..



Wednesday, July 20, 2011

dalam situasi ketegangan :)

TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION TENSION :)


Friday, May 6, 2011

tgk2




tgk tuh .. kami comel kan ??

hehe

2mei09 -bndar u-
stesen bas , berat nak pegi. lepas ni susah nak jumpa lagi.
b , syg akan selalu merindui b .
syg akan selalu ingat kata2 b . i love so much :)




.





ramai2 gi la tgk cita ni,mmg best .
tak rugi ............. :)



.

Thursday, May 5, 2011

bersama dia :)



1 mei : hehe , seharian aku dgn dia berjalan2 sana sini n aku suka sangat2 sbb dia tak lepas dari pandangan aku . aku bole tatap dia puas2 . sumpah , aku mmg cinta n sygkan dia sgt2. dan hari ni macam2 hal jadi . HAHA . first, kitorang pegi ipoh parade , main bowling .. haha . time ni mmg aku geram gila . rasa cm nak tokak ja budak mucux aku ni. heee . konon tak pandai la main bowling . caihh , percuma ja kna tipu. haha . angin gila aku ngn dia ... tapi takpa . syg suka angat2 b . syg bagi chance ja kat b mng ,lagipon kasut syg longgar sbb tu kalah . hehehehe :D

then , ktorang gi jj nak makan mCD , tgk wayang ... time ni si budak mucux aku dah tunjukkan keganasan dan kebaranan dia . haihh , pekak aku .. apanya tak pekak , dok menjerit lepas geram tak dapat parking . berjam gak arr cari parking . huh . disebbkan parking masa kitorang bersama buang cm uh jea . ee. AKHIRNYA dapat jugak . hehe ... pastu gi tmpt wyg , tade cite best pon then gi la mkn mCD . pastu gi ipoh parade balik . hehe tade keje kan :p

gi ipoh parade tgk wyg , cite thorr .best kot .. hero dia ?? perhhh , tergugat budakmucux aku. hahah .pastu kitorg gi pusing2 ipoh parade , budak mucux belikan kami baju couple . thanx b . hah , time pusing2 kitorg gi kedai lappy ni. budakmucux aku da tak reti dok diam da. mana taknya sony vaio baru punyaaaaaaaa ! arr , aku pon tak tahan tgk . tapi sabaq ja la. haihhhhh :(

arhh lagi ?? byk gi arr nak cita tapi tak larat ar nak type ..hehe .... :p :p :P


.

Friday, April 22, 2011

cinta brook dan brooklyn





Brook: Awak pernah dengar kata pepatah 'macam kera dapat bunga'?
Brooklyn: Mestilah pernah, sakit hati saya tau manusia main-mainkan keturunan kita. sobs!

Brook: Awak janganlah sentap sangat. Manusia memang keparat! Anjing pun diorang tak suka, babi apatah lagi.
Brooklyn: Apa musibat awak cakap ni, apa kena mengena anjing dan babi dengan keturunan kita?

Brook: Kikiki, saya pun tak tahu.
Brooklyn: Awak sayang saya?

Brook: Sayang, saaaaayang sangat!
Brooklyn: Banyak mana tu?

Brook: Banyak daun.
Brooklyn: Kenapa banyak daun?

Brook: Sebab daun tu banyak gila babi, tak terkira banyaknya dalam dunia ni, banyak tu jugalah cinta saya pada awak.
Brooklyn: Cewaah! Sweet la tu konon?

Brook: Sweet ke? Hihihi.
Brooklyn: Sayang, awak tengok bunga ni, cantik dan wangi kan?

Brook: Ya, kenapa?
Brooklyn: Macam tu juga cinta saya pada awak..walaupun awak beruk, saya cinta awak sangat-sangat...dan....saya sebenarnya terharu awak bagi saya bunga.

Brook: Itu tanda cinta saya pada awak sayang. Cinta ini tak akan mati.
Brooklyn: Betul? Awak tak akan tinggalkan saya?

Brook: Betul.
Brooklyn: Langsung-langsung?

Brook: Haah, langsung-langsung. Hihi, saya janji dengan awak.
Brooklyn: Aisehh! kemain lagi awak ni, tak padan dengan beruk. Kikiki.

Brook: Tampar kang? Sayang, saya mahu tua bersama awak, boleh?
Brooklyn: Boleh (tersipu-sipu)

Brook: Malu lettewww!
Brooklyn: Hihihihi....Sayang, awak tahu kenapa nama awak Brook?

Brook: Tak, awak tahu ke?
Brooklyn: Tahu.

Brook: Kenapa?.
Brooklyn: Sebab awak beruk! Kikiki.

Brooklyn berlari-lari beruk meninggalkan Brook sambil ketawa kecil. Brook senyum simpul sambil menahan geram. Tapi petang itu hati Brook mencanak-canak keriangan. Orang lain mahupun beruk lain tak akan faham. Hanya Brook saja yang tahu.

same je

Perempuan menyalahkan lelaki.Lelaki menyalahkan perempuan.Masing-masing tiada tolak ansur.Pasti nya, salah silap akan diungkitkan tidak kira tempat dan masa.Itu lah lelaki dan perempuan.

Tetapi, bagi aku kedua-dua nya sama sahaja.Tiada beza.Kaum lelaki ada baik dan buruk nya.Serupa juga lah dengan kaum perempuan.

Kata perempuan, "lelaki mulut manis", "lelaki banyak kirimkan janji", "lelaki tidak pernah memikirkan hati perempuan" dan sebagainya.Tetapi, kaum perempuan tidak pernah kah terfikir kaum lelaki yang berperangai sebegini berbalik kepada perangai si kaum perempuan? Mungkinnya, kaum perempuan ini terlalu mengongkong, cemburu membabi-buta, tiada rasa hormat atau seumpamanya.

Kata lelaki pula, "perempuan pisau cukur", "perempuan tergedik-gedik", "perempuan jalang atau sundal" dan sebagainya.Wahai kaum lelaki, adakah kamu terfikir ini hanya salah si kaum perempuan sahaja? Tiada angin, masakan pokok mahu bergoncang.Semua pasti ada sebabnya.Musabab nya juga adalah kerana kaum lelaki.

Jadi nya, kita tak perlu lah menuding jari pada sesiapa.Manusia tiada yang sempurna.Pasti nya bikin kesilapan.Tanpa kesilapan, kita pasti tidak bisa jadi yang terbaik.Kerana kesilapan, kita akan berusaha berulang-ulang kalinya untuk maju terus ke hadapan.Dan, tidak toleh ke belakang lagi.

Lelaki dan perempuan sama sahaja.Aku bikin entry ini untuk aku renungkan juga.Jadi, jangan pandang serong ya kawan kawan ! Hehe


.

bunga ,bunga , bunga :)



suprise ! haha . lawok lawok . nak tahu tak sape bg ni? mohd shafiq farhan lar yg bg .. hehe... sanggup aku tgh2 mlm kuar gi ambek .. hehe.macam nak gelak guling2 bile dapat ni. dia buat sendiri !!! :) haihh , nak cite pon pnjg , tapi suke sgt2 ,.. sgt2 suke :P b , terima ksih sangat2 <3


.

Monday, April 18, 2011






I LOVE YOU
MOHD SHAFIQ FARHAN .


.




Aku mahu malam ini Aku senyum begini sehingga aku bangkit dari tidur.Cuma malam ini.

Jika ditakdirkan malam-malam seterusnya aku akan tangis mengadu sama bulan, its okay.Malam ini cuma aku minta.Thanks love.

.


.

patah




aku tak minta pon semua orang jaga hati aku , kalau kau betul sayangkan aku jagalah hati aku dengan baik baik .. hmmm

kalau tidakkkkkkk ,,,,

kau biarkan je hati ni sakit berkudis bernanah berulat sampai aku mati .hmm


.